Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Sova hela natten...

Publicerad 2006-12-30 23:44:18 i Jag

Ja, sova hela natten kuren fungerar för oss. (Men, nä... Anna wahlgren menar att barn kan sova tolv timmar i sträck?!?! Det kommer aldrig att hända tror jag. Jossan sover sju-åtta) Mellan 19-22 vaknar hon dock några gånger och panikskriker, är superrädd för något. (Hon kanske drömmer om något högt ljud eller någon människa som dykt upp för plötsligt framför henne?) Vid 22 får hon äta lite extra eller bara ligga nära och gosa. Sedan sover hon från 22-23 till 07. Men i morse sov pappan å damen till halv nio (jag till halv tio! Jippie!) I morgon ska jag stiga upp tidigt å förbereda stek å glamourkväll. Nu SOVA!

Murajja Käri

Publicerad 2006-12-30 21:50:13 i Jag

När jag gick gymnasiet så började min bror kalla mig Murrajja Käri! Och ja, med den stavningen!

Nyår - BONDTEMA!

Publicerad 2006-12-29 21:54:08 i Jag

Vad tänker ni på när ni hör "James Bond tema". Meddela vad man kan ha på en James Bond fest!

Fyra generationer

Publicerad 2006-12-29 19:03:22 i

Fyra generationer

Idag var det en alldeles speciell dag för oss! Vi träffade Gammelfarmor - 93 år!!! Det är mäktigt att träffa en människa som har levt i 93 år och har tio barn! Jag har lärt mig lite nya finska ord! :)

Jag skulle ju...

Publicerad 2006-12-27 09:10:46 i Jag

...köpa en Näs-Frida, men jag ändrade mig och skulle köpa en utsugningsboll, men då hade redan farbror köpt en Näs-Frida... Och den är fantastisk. Fast det är pappan som använder den på bäbisen. Jag tyckte att den såg farlig ut.

Puuuuust!

Publicerad 2006-12-27 09:08:14 i Jag

Ååååh, äntligen är julen över! Det är supermysigt med jul men det är ju så mycket folk och stök! Men mycket kärlek! Alla är så goa och glada! Det lyser i allas ögon! :) Julaftonsmorgon är ju alltid höjdpunkten! Alla är så ivriga och pirriga!

Lite favoritbilder:

 Julaftonssmorgon myste vi i sängen och vaknade långsamt... MOJS!

 Vi har varit hos svärföräldrarna...

 Och kramats massor...

 Och umgåtts, spelat spel, pratat, sjungit...

 Och träffat min brors familj! Toppenmysigt!

Jag har träffat vänner som kommit hem till norrbotten över jul, ätit gott, promenerat, myst, badat bastu varje dag.... Men nu är jag trött och ska vila resten av året...

Love!


Några saker att lägga på minnet... Mamma muuuu!

Publicerad 2006-12-22 18:01:55 i Jag

  • Om barnen har kletat med tuggummi - lägg plagget i frysen så lossnar det... MEN OM DET SITTER FAST TUUUSEN TUGGUMMITRÅDAR PÅ HÄNDERNA (MEST PÅ NAGELBANDEN OXÅ) VAD GÖR MAN DÅ?!?!  Vi skrubbade och skrubbade men det kommer att synas spår av tuggumit under julfirandet... Eländigt tuggummi. (Ett knallrött från en automat på Ica Maxi, Akta er!)
  • Snor, snor, snor. Arg bäbis, snyta under rinnande vatten, koksaltlösning, snor, snor, snor. Varför har jag ÄNNU inte köpt den där "Näs-Fridan" som ska vara så bra? Snor, snor, snor! Det sägs att barn som ammas inte blir sjuka?! Hm, det har då båda mina bäbisar varit. De kanske inte blir LIKA sjuka som barn som inte ammas? Nja, jag vet inte. Stackars barn. Jag gillar inte sjukdomar. SKAFFA EN Näs-Frida Mamma muu!
  • Jepp, vi blir rika av att ha en pappa som jobbar borta och det är fint med fyradagarshelg - men det är ju inte roligt när vi är krassliga. Snyft, men ikväll och tio dagar framöver är vi en komplett familj igen!  Be pappan att ta lite mer ledigt under våren!
  • Jordgubbs Alvedon måste vara det smartaste som gjorts till lite större barn! Och snart kommer Bisolvon med smak! Den måste jag införskaffa!
  • Tacka svärfar för att han varje år ser ut och hämtar granar åt oss! Vi hinner ju aldrig göra det själva!

Heartache!

Publicerad 2006-12-22 08:55:38 i Jag

Usch, vad jag har ont i hjärtat när barnen är sjuka. Det är orättvist att barn ska ha sjukdomar.

Jag kallar mig kameleonten...

Publicerad 2006-12-18 11:55:26 i Jag

Jag har haft långt, kort och färgat hår. Gillar att färga och klippa mig - LYX för mig! Tyvärr kostar det mycket pengar och håret blir ju lite slitet. Så nu ska jag spara ett tag. Så här ser jag ut idag:

Fem månader!!!

Publicerad 2006-12-17 19:28:50 i

Hurra, lilla loppan har blivit fem månader i fredags. Hon fick sitt vaccin och allt annat kontrollerades. Barnmorskan tyckte att vi skulle börja med kött och skrapa lite frukter (Jossan var döless majspuré och potatis... urk vad tråkigt!) Igår åt Jossan kött/majs/potatis puré och det tyckte hon jättemycket om!

Önskelista...

Publicerad 2006-12-17 11:12:40 i Jag

  • Jag önskar mig tid, kärlek och upplevelser! (Tid som i egentid, tid med mannen själv (pres.kort på barnvakt, hehe) tid med familjen men även att vänner ger en stund av sin (jul-stressiga) tid att träffas och prata lite, det är guld!
  • Jossan behöver tugg-grejor, saker med olika prassel/tyg och material som hon kan tugga på och badleksaker (Hon ska sitta om hon ska bada, blir sur annars och hon vägrar bada om hon inte har något att hålla i/leka med)
  • Rasmus önskar sig playmobil, lego eller pysselböcker säger han.

Biobesök!

Publicerad 2006-12-17 08:39:41 i Jag

Igår gick jag en sväng på stan (hade någon smågrej kvar...) fikade själv och gick sedan på bio. Såg "The holiday". Så mysigt att vila hjärnan! Mina tankar under filmen:

1) Vad solbrun Jude Law var! (Jag vill sola solarium innan jul)
2) Mysig engelsk miljö!
3) Det var ju si och så med skådespeleriet... Jack Black är ju kul och Kate Winslet spelar ju bra! Men det andra kändes då bara alldeles för sliskigt och tillgjort! Uäck!
4) Toppen att se en lättsam och förutsägbar film när man är trött!
5) Undrar hur länge den är?
6) Man kan lära sig något av alla man möter. Mest fascinerande är det att möta äldre människor och höra dem berätta om svunna tider! 
7) Jepp, alla sover med smink och dessutom kör de bil i fyllan...


Köp! Köööööp! Köööööööööp!

Publicerad 2006-12-14 21:15:22 i Jag

Tänk när det inte fanns tv och annan media. Då gick man till grannen som bodde en bit bort och skvallrade om nya grejjen som man köpt på marknaden... Nu läser man tidningar, ser på tv och får ett ton med reklam i brevlådan varje söndag. För att man ska köpa, köpa, köpa! Hmmm, mindre pengar blir det juh!

Sedan är det någon modell som kommit på hur man kan ha byxan/tröjan/mössan/trosan/smycket för att vara hipp och då säger folk i media att "Det här är inne nu". Oxå kommer alla på stan klädda så... Sedan är det helt plötsligt ute att ha så? (Ja, jag gör också det... men ville bara påminna om hur det är. Hehe. KÖP KÖP KÖP!)

Sedan är det snart jul och då ska man köpa, köpa, köpa!

Kanske man borde slå på stort och börja tillverka någon storsäljare så man kan köpa köpa köpa meeeer? :)

Jätterolig dag igår!

Publicerad 2006-12-14 19:41:57 i Jag

  • "Presenterade" en filmidé för scenografi-mamman! Tänk om...
  • Rasmus kompis och familj kom till oss på kaffe! De hade en såååå söt tvåveckors bäbis! (Är de så små?)
  • Fick ett samtal - "Vill du provspela för två roller"? Jippie! Det VILL JAG! JUH! Tänk om...
  • SKRATT!

Luciafirande 2006

Publicerad 2006-12-13 09:55:56 i

Luciafirande 2006

7:30 idag var det luciafirande på förskolan! Det var några tomtar, några pepparkaksgubbar och flera lucior. Satt och pratade med en mamma som hade en bäbis som var tre månader äldre än Josefine. Hon berättade att hennes första barn lärde sig GÅ(?!?!) vid åtta månaders ålder! Oj! Det är lätt att man då som förälder börjar jämföra men det är ju faktiskt så att alla lär sig så småningom att både gå och prata (de allra flesta iaf) men det tar ju olika tid. Var sak har sin tid... Ska bli roligt att när Jossan börjar förflytta sig men det är ganska skönt att fortfarande veta var man har henne ;) ! Vi är friska nu och sover mycket gott! Har varit superpigg denna vecka, tack vare att Jossan sover så gott numer!  

Dagens guldkorn!

Publicerad 2006-12-11 17:59:27 i Jag

  • PIGG!
  • Lärt oss ett nytt kortspel!
  • Badat bastu!
  • Leos lekland! Vaooooov, vilket skojsigt ställe för både barn och föräldrar! (Ja, det var jag som låg i bollhavet och simmade!)

Lite nytagna bilder...

Publicerad 2006-12-10 19:35:20 i

 Här e stor å liten (fram till i somras var mime den yngsta i min familj, Jossans kusin)

 Min käresta och min kaksmula lördagsmyser...

 
Ovan lite "kryp-sprattel smakning"! (Hehe, hon låter så roligt när hon smakar på nåt. Sur/arg/frustrerad och om man försöker ta ifrån henne något blir hon superarg...)

Natt 2:

Publicerad 2006-12-10 18:24:36 i Jag

I natt sov Jossan sju timmar i sträck! Jippie! Jag fick mig en rejäl sovmorgon oxå så min energinivå e på topp! :)

Anderssons "sovkur"

Publicerad 2006-12-09 13:06:20 i Jag

Vi beslöt oss igår för att köra en "sovkur" i helgen för att jag är så trött varje dag. (Läste om Anna Wahlgrens sova-hela-natten kur i "Vi föräldrar" och vi tänkte prova en egen version av den) Vi har gjort ett schema som vi kommer försöka följa båda, exakt, och vid nattningen så säger vi en ramsa 4-6 ggr, tills vi är ute ur rummet. Samma ramsa ska sägas under natten om hon vaknar och man ska undvika att ta upp henne, bara ramsa på. Tanken är att man efter en vecka kan ligga kvar i sin egen säng och säga ramsan eller att lillan sover hela natten utan avbrott! Människan är vanedjur och det tar ett tag att lära in en ny vana. Men vi försöker så får vi se... Skulle vara toppen att ha en pigg familj!

Natt 1: Inatt vaknade lillan två gånger. Tidigare matade jag henne när hon vaknade men inatt ställde jag mig bredvid hennes säng och sa ramsan istället samt gav henne nappen. Jag trodde att hon skulle protestera vilt men inte det... gnydde lite som en hundvalp och somnade om direkt! (Pappan hörde INGET)  :) Sedan vaknade vi halv sju och trodde inte att det var sant! Vår lilla dam hade sovit hela natten utan att äta! Hon är så duktig! Vi fortsätter...

I love teater, jippie yo!

Publicerad 2006-12-08 21:32:30 i Jag

I morgon tänkte jag bjuda brollan å Matatilda på teater! Det blir skoj! "Det här är bättre än julafton" på Norrbottens teatern! Sedan blir det något kycklingaktigt på kvällen att äta! (Jag gillar kyckling jättemycket.... när man inte ser att det har varit ett djur... skelett å sånt gillar jag EJ, så han med stort H får glatt dela kycklingen i smådelar innan jag tillagar nåt... Jepp!)

Dagens gobitar!

Publicerad 2006-12-06 13:04:40 i Jag

  • Jipppie! Det snöar lappvantar! ÄNTLIGEN!
  • Laleh släpper en ny skiva i veckan och den har jag självklart beställt! (Hon e bra för att hon inte gör kommersiell musik och för att hon verkar vara en så ödmjuk människa och för att hon är så mångsidig och för att hon är så bra och för att... bla bla bla...)
  • Rasmus var så söt när han rev sin frukostmacka i tuuuusen smådelar på en bråkdels sekund. Han var så glad över att han hade gjort så många bitar. (Han åt upp alla...)
  • Ont i halsen idag (IGEN!), nä det var ju inte bra men jag ska dricka glögg med min son ikväll och äta pepparkakor. Myyyys! Glögg = skönt i halsen! :)
  • Träffa söta rara svärmor
  • PN

Sööööömnbrist!

Publicerad 2006-12-06 10:33:05 i Jag

Först hade jag hosta i tre veckor, sedan hade Rasmus hosta i tre veckor (hostandet eskalerade självklart på natten oxå) och nu har Jossan börjat jollra på mellan 22-00 varje kväll samt äta varje timme- varannan på natten.... å jag längtar efter att få sova sova sova. 

Tvåspråkighet...

Publicerad 2006-12-04 09:55:38 i

Tänk om jag kunde två språk flytande... Då skulle jag lära barnen båda. Har börjat lära Rasmus lite engelska men tänk om jag kunde finska, franska eller spanska! :) Funderar på att lära mig uttala denna låt rätt och börja sjunga den för barnen... Gissa vilken...

Hämä hämä häkki

Kiipes langalle

Sade tule rankka

Hälmähäkin vei

Aurikka nousi

Kuivas satehen

Hämä hämä häkki

Kiioes uudelleen

Helgen...

Publicerad 2006-12-02 23:42:37 i Jag

Fredag: Morgonprommis med min mp3-spelare, Gjorde en ansiktsbehandling (inte så avkopplande... gillar massage bättre...) Letade julklappar på stan och upptäckte "Bastukällan" (Toppenställe för att hitta presenter till "Tornedalska" svärföräldrar! Dessutom hade de mojsiga naturtvålar som doftade svagt blåbär, melon, aloe vera m.m. Muuuums!) bastumys å kollade idol.

Lördag: Morgonprommis med familjen till farmor å farfar, frunch hos dem,  Julpyssel hemma, Jossan förflyttade sig runt på täcket (såg helt otroligt ut... kan de röra på sig...) Svängde förbi Rusta för en "fejk-brasa", Ica-maxi-handel, åt en ny maträtt, drack glögg, åt lyx-pepparkakor som Raz å ja gjort, fick besök av Jossan farbror å tjej, klippte snöflingor, mojsade på...

Julmusiken stod på repeat...

Söndag ser ut på följande vis: Mysfrukost med "Pirates of the caribbean 2" som bakgrund, Mamma mu å Raz på skyltsöndag (TVÅ självklara ställen - Lillan (Teknikens hus) och Norrbottens teatern), Söndagsmiddag och bada med barnen.

Krams!


Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela