Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Step by step...

Publicerad 2008-03-17 20:16:27 i Jag

Jag ser examensarbetet som ett pussel och bitarna börjar falla på plats. Intressenter anmäler sig och jag har lagt ut lite agn runtomkring mig. Kommer bli mycket intressant att undersöka rollspels- och dramaintresset i läraryrket! Det finns flertalet intresserade lärare och pedagoger som kan tänka sig delta i vår studie. Jihoo!

Fyra dagar kvar av denna VFU och jag har verkligen trivts. Det bästa med denna VFU:


Inget lärarrum - elever och lärare möts i samma "fikarum"
Lärarnas engagemang
Elevgrupperna
Arbetslagets nära samverkan
Kulturveckan


This week:
Tisdag: Seminarer på LTU
Onsdag: Friluftsdag - Längdskidor
Torsdag: Tack och hej, omdöme och hälsa på bror.

Händer (och fötter...)

Publicerad 2008-03-13 20:14:35 i VFU

Har avklarat mina egenplanerade lektioner imorgon. Jag har introducerat eleverna i hur de kan arbeta med drama i klassrummet och summar summarum: De har haft roligt tillsammans och har fått öva på att samarbeta. Och det var mitt mål!

En vecka återstår av min VFU och sedan kommer jag att befinna mig på "kammarn" och författa! :) Och förstås på "fältet" för att undersöka!

Om två veckor startar dramakursen för 13-16 åringar! ROLIGT! Arbetsprocessen - grupp och individ - är så intressant!

Favoritövningen enligt eleverna: "Dirigenten och spionen".


Har blivit tipsad om...

Publicerad 2008-03-04 21:02:25 i Jag


...spelet "Orangino". Den spelare som känner sig själv bäst vinner... Det ska visst passa för tonåringar och uppåt. Så jag har beställt det och ska prova det själv med några vänner... Någon som känner sig manad? Någon som provat?

Tre veckor kvar...

Publicerad 2008-03-04 20:57:16 i Jag

... på min VFU. Har haft ett sportlov och imorgon börjas det igen. Eftersom jag är intresserad av drama och dess effekter i grupper så har jag planerat dramaövningar i fem moment. Dessa övningar startar då imorgon. Följande moment har jag planerat:

  • Drama i klassrummet
  • Sinnesövningar
  • Kommunikationsövningar
  • Gestaltning
  • Utvärdering

 Regelbundna dramaövningar ser jag som en förutsättning för ett gott arbetsklimat. Det finns en UPPSJÖ av drampedagogiska övningar men jag har valt ut dessa i samråd med min handledare eftersom jag inte känner gruppen än. Momenten kan komma att förändras utifrån deras önskemål och behov.

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela