Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

I´ll take it...

Publicerad 2009-12-22 13:27:59 i Jag

...jag kommer att vikariera på T.H januari-mars, heltid, med aktivitetsprogram och ansvar för helgpersonal. Det blir jättespännande! Många nya uppgifter och erfarenheter. Ska lära mig det digitala planetariet och Lego educational center under januari.

CU there!

Spännande!!!

Publicerad 2009-12-16 12:05:47 i Jag

Har blivit erbjuden ett längre vik. Fram till mars!!! Tror jag tar det...

Beställt idag!

Publicerad 2009-12-09 10:33:09 i Litteraturtips

Jag är lagledare för ett innebandylag och planerar en dag med dramaövningar nästa år. Kanske detta kunde vara något att utgå ifrån. Jag gillar ju att arbeta med forumspel och värderingsövningar.

Barn lär sig på annat sätt än vuxna!


Inom idrotten finns det massor av saker barnen behöver lära sig. Hur ska vi bete oss mot varandra i klubben? Vilka regler finns i min idrott? Ett spännande, roligt och för barnen stimulerande sätt att lära är att göra det i en barnkulturgrupp.

Det är en form av folkbildning som passar utmärkt inom idrotten. En barnkulturgrupp kan göra underverk när man vill bredda och fördjupa barnens engagemang i idrotten. Till exempel för att motverka ensidighet och ge barnen den allsidiga stimulans de har behov av. Kanske för att bearbeta upplevelser och konflikter eller för att hantera etiska frågor - inom idrotten och inom livet.

SISU Idrottsutbildarna har möjlighet att ge stöd till material eller andra omkostnader som hör till barnkulturgruppen.


Alma och Skogsbusarna gör kompisvågen
En barnbok om kamratskap, mobbning, fusk m m. För barn i åldern 6 till 9 år. Handlingen är upplagd som en saga med episoder ur idrottens värld. Till varje avsnitt i boken finns roliga och pyssliga uppgifter att lösa.

Passar bra att använda vid läger eller varför inte byta ut några träningspass?







Hämtat från: http://www2.sisuidrottsutbildarna.se/norrbotten/t2.asp?p=33002

Hertsöskolan!

Publicerad 2009-12-09 10:03:22 i Jag

Igår var jag på besök hos Carsten och hans klass! Fick se dramatiseringar om första och andra världskriget, de var jättebra! Det är superbra för elever att ibland få använda hela kroppen vid sin inlärning, de tränar och repeterar kunskapen som de ska förmedla till andra ("Learning by doing").

Sedan berättade tre elever om deras resa till London, tänk att få chansen att åka utomlands genom ett projekt när man är 15. Det väcker framtidstro hos de unga att det satsas på dem men sedan får de en erfarenhet och kontakter för det kommande arbetslivet.

Sålde stjärnor igår också, var på bandyträning och hann med ett föräldramöte på min sons skola. Full fart fram mot julen! Och den kommande ledigheten! Tjohooo!

Overandout!

Vad gör ni imorgonkväll?!

Publicerad 2009-12-01 13:58:15 i Jag

Kom på fyra gratisföreläsningar på Teknikens Hus fr. 18-20! Astronomikväll med mycket myyyys! Anmäl er snarast till receptionen på T.H! GRATIS!

Jag och min man ska gå på afterwork före (börjar 16:00)

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela