Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Dagens tankar...

Publicerad 2007-01-30 11:33:47 i Jag

  • Ååååh, vilket vackert väder!
  • Smart av mamma muuu att börja köpa naturell yogurt åt Raz så han får blanda själv - yogurten passerar aldrig bäst före datum å han kan ha olika smaker varje dag om han så önskar! Ska testa att göra egen vaniljyogurt idag...
  • Ikväll e de premiär på Höök (Kanal 1 21:00) - jag har inhandlat dyr, italiensk glass. MUMS!
  • Sköööönt att vara ledig idag!
  • Vilken röra det är hemma - vi har ju rivit klädkammaren uppe... fattar inte varför jag sparar på så mycket saker?!?!
  • D e så roligt att lära känna folk!!!
  • Vad bra jag har det!

Kalasbilder...

Publicerad 2007-01-24 19:57:50 i



Raz var ju på kalas i början av januari! Här e några highlights!

Brrrrrrr....

Publicerad 2007-01-22 14:57:31 i Jag

Lite kyligt idag! Vi var på "Barnsång" i Stadsökyrkan idag. Tyvärr var det ingen sång idag? Barnen lekte på och vi fikade. Jag fick grejor från Oriflame! :) Skoj! Jag har börjat sälja för Oriflame å det är roligt! Fick en skitbra ögonbrynstrimmare och godluktiga dusch- och bodylotion! Jammi! Ska testa ikväll! Ska lägga in lite bilder ikväll..... det var ett tag sedan ni fick se oss! :)

Toppendag!

Publicerad 2007-01-19 17:15:17 i Jag

  • Träffade massor med människor som jag inte sett på länge! Stal kramar av flera vänner! MOJS!
  • Jobbat första dagen av tre veckor - skitkul!!!
  • Träffat många glada stammisar!
  • Handlat en supergrön tröja på Örjans!
  • Äta tacos - ikväll! MUMMMMS!
  • Fick en hjulklapp idag - chokladsmör till kroppen! TAKK TAKK!
  • Ätit en långsam lunch med tidning som sällskap... Rom-å laxröra på Café Ollé (Min absoluta, alltid, stående faborit i Bodens kommun!!!)
  • Samtalat med många!
  • Även om det var toppen å vara på jobbet så var ju ändå höjdpunkten att komma hem och krama på familjen!!! Så glada å goa!

En TAND!

Publicerad 2007-01-16 18:40:46 i

Jossan gnagde på mitt finger idag och jaaa... där kändes det något vasst... men den syns inte? Snart dyker bissingen upp!

Lyx för mig!

Publicerad 2007-01-15 21:58:44 i Jag

Mitt nya motto är att "Jag är värd lyx varje dag". Lyx för mig kan vara så mycket men jag bokar helt sonika in tid med mig själv varje dag! En del dagar så finns det MINDRE tid och en del mer...

Lyx för mig är bl.a: läsa, tända ljus, bada badkar, bada bastu, leka, sjunga, baka, lyssna på musik, ge å få massage, rita, prata med en god vän, skriva, skratta, gå på bio själv, gå ut och äta, laga en ny maträtt, se en film, prata med familjen, träffa släkten, stiga upp tidigt, få besök, få handskrivna brev...O.S.V 

OLIKA promenader är lyxigt också... Det är också skönt att variera promenaderna; med familj, utan familj, med en vän, med svärmor, med ett barn och med två barn. Promenad och träning försöker jag göra varje dag på något sätt för det är så underbart. En mycket god vän sa till mig en gång "Den dagen som jag känner att det är ett måste att gå ut och gå då ska jag sluta med det" (typ... tror det var så...) och då vaknade jag upp... Jag har slutat känna träning som ett måste. (Har alltid trott att jag måste gå ner i vikt men det handlar ju snarare om att man tränar för att må bra...) Det är numer ett naturligt inslag av min vardag.

PÖSS!

Mina underbara brorsbarn!

Publicerad 2007-01-13 22:16:37 i Jag

Vi har haft "lånebarn" idag! Toppen! Minstingen Mime var så fin när han flyttade "bokstavsburken" trappsteg efter trappsteg för att få upp den på övervåningen - flera gånger om! Tänk vad barn har tålamod att göra saker om och om igen... Äldtstingen ritade en fin "Här bor Josefine" skylt med glitter och ängel-bokmärken. Sedan åt vi "Fiscos" (som tacos... man får välja vad man ska ha i brödet... fiskpinnar, grönsallad, tzatsiki, mos...) såg "Lorango, mazarin å Dartangjang" å sedan var det slut på kvällen. I morgon ska vi åka pulka med morfarfar! :)  

Lampa!

Publicerad 2007-01-12 17:51:23 i

Såg en film från när Raz var bäbis och då visste han var lampan var när han var sex månader. Så vi har övat med Josefine idag och nu vet hon också... :) Så stolt!

Bra å mindre bra...

Publicerad 2007-01-10 21:43:11 i

Ja å RAZ försöker varje kväll nämna något bra och något mindre bra med dagen när vi ligger och ska sova. Han är så fin när han gör det... Vi pratar en stund, kramas och påminner varandra om att vi är ett bra team å hur fina vi är! Ikväll var det en extra fiiin nattning! Han var så pratig å mysig! Nu ska jag gå å sova samt läsa en bok som jag fick i brevlådan idag! VUNNIT! :)


Vad tycker du att DU är bra på?

Publicerad 2007-01-08 20:58:01 i Jag

Ikväll sover min äldsta borta så det är jag och lilla Jo själv hemma. Eftersom damen inte orkade mysa längre än till 19 så passade jag på att se film, tända ljus (hmmmm, ja det var väl inte ovanligt...) och sjunka ner i min sacco-säck å se en film! Efter filmen såg jag en inspelning av revyn 2002 och det var så skoj! Då insåg jag att jag är juh ROLIG! Haha! Jag brukar säga till min son att det är viktigt att kunna säga att man är bra på något men även att kunna berömma ANDRA för något som man tycker att DE är bra på! Och ja... jag tycker att jag är bra på REVY! :)

På torsdag gäller det...

Publicerad 2007-01-08 15:48:04 i Jag

Hrrrrrrr, nervös! Tränar teatraliska uttryck i hemmet och pluggar repliker... Provfilmning i antågande... Wish me luck!

Lillan

Publicerad 2007-01-06 23:08:55 i

I vår släkt har alltid flickorna kallats något av min pappa... Det har varit "Kickan", "Bebban" och "Lillan". Här är "Lillan" som nu har blivit "Storan"...  för mig iaf.
Lillan Jag fotade henne när hon var hem över jul. Kan knappt förstå att hon snart är fjorton!!! När hon föddes var jag tretton... och jag var sååååå stolt faster! Visst är hon söööööt! Mycket duktig på att brottas å sjunga oxå! Hon sjöng på vårt BRÖDlopp!

Maskeradkalas!

Publicerad 2007-01-06 21:15:26 i

Superskoj! Vi var på maskeradkalas idag, jag å Raz! Mamman var utklädd till Rudolf och pappan var utklädd till riddare! (Jag tänkte oxå klä ut mig... men det blev inte av. Nästa maskerad!) Det var prinsessänglar, sheriffer, Batman, Robin Hoods, älvor, Spiderman, indian m.m. Det var dukat med guldduk och utströdda "diamanter" över bordet, tårta, skattjakt, en godistjuv i källaren, chokladbollar och "twister". Sedan fick födelsedagsbarnet rida på min rygg och... ja... ni vet... sedan ville alla andra barn också rida... hm... ska inte erbjuda det mer... jag gnäggade glatt vidare... hehe...

Trevligt att lära känna lite andra föräldrar i byn och bäst av allt... jag fick hålla i en bäbis som var drygt en månad gammal. Myyyys! (Fattar inte att mina barn har blivit så stora...)

Thoughts of today!

Publicerad 2007-01-05 11:11:16 i Jag

  • Knäppt att jag i högstadiet valde praktikplats (LÄS: PRAOplats) efter kompisar... Helt sjukt! Man ska ju välja något man är intresserad av att jobba med för att testa på det!
  • Ååååh, det ser ut som Narnia ute (den gamla TV-serien... har ej sett filmen)  - prommade idag och det var så fiiiint!
  • Jag har i veckan fått reda på att en nybliven vän till mig är släkt med Henrik, det vad lite lustigt. Ska dit idag med barnen å busa!
  • Skönt att julen är över och "Fredagsmyset" stundas igen!
  • Raz fick en inbjudan till maskeradkalas igår... jag började direkt fundera vad JAG skulle ha på mig... Hmmmm. Sedan sa svärmor att "du kan säkert lämna Rasmus där"... Jaha... okej...
  • Jag vill inte börja jobba i slutet av Januari, eller jo det vill jag ... eller nä... eller... nja, eller näa? Jag ska be familjen komma och äta lunch med mig ofta! :)
  • Kom ihåg att kolla 30 januari på HÖÖK! Fast inte de avsnitt som jag är med (var det avsnitt åtta? eller nja jag vet inte) ... eller gör det... eller nä förresten... Jo gör det... (Nervös...)
  • Undrar när "Black island sisters" kommer på bio? Där ska ni hålla utkik efter en galen kvinna i leopardtopp! Gravid i femte månaden... och skinnbyxor... eh...
  • Varför köper jag alltid en massa julmat... jag gillar ju inte julmat... Jo, jag gillar GB,s mjukkaka med gravad lax på... och risningsgröt... Men det andra blir alltid kvar. Nästa år ska familjerna ha "helknytis" eller så går vi helt enkelt ut och äter på annandagen.

Boden i mitt hjärta... ?

Publicerad 2007-01-04 21:42:45 i Jag

Skulle åka på en superbillig undersökning på Tandlaget i Boden (kostar 200 för ungdomar upp till 30) men jag hade ju självklart TVÅ hål... (Typiskt att jag var på IKEA igår då...) Barnen lattjade där med morfar å det var så roligt att höra dem skratta å busa med morfar (blev lite extra smärtlindring då...?) På Tandlaget var det mycket fräscht och trevlig att vara. Kul att de har blåa tröjor och ett glatt humör oxå! :) När vi skulle åka därifrån så gonkade Raspen in i mina (nya, fina, stora) glasögon så både han å jag blev vimmelkantiga så jag fick springa in å räta ut dem på Preutz i Boden. Där jobbar ju min gamla Hemkunskapslärare å jag blir alltid så glad att se henne. Det var fler kända ansikten där oxå. Jag känner mig väldigt hemma i Boden och det är faktiskt roligt att åka dit ibland. Känner många av butikspersonalerna i Boden och det är ju då extra trevligt att åka dit! :)

Mamma mu - off to IKEA

Publicerad 2007-01-03 22:20:46 i Jag

Jag å Jossan styrde vår kos till Haparanda idag för att kolla in varför d e sådant ståhej om den där affär´n "IKEA"! Haha, ja. Den var som alla andra IKEA - snygga, praktiska och billiga saker! Däremot var det äckelmycket folk i kassorna. Stod ändå inte så länge i kö - max en kvart.... Två gånger, eh! Första gången gick jag in med barnvagn men insåg ganska snabbt att Jossan inte var någon vidare bra bärhjälp... inte heller hennes fordon! Så jag handlade lite småplock, gick med det till bilen och gick in igen - då tog jag en vanlig kundvagn å ställde hennes bilbarnstol på den! Det funkade så bra att ha med henne dit. Hon gillade att kolla runt på allt och var så glad åt alla människor! Jag har handlat byråer åt Jossan och oss för att få bättre översikt på alla kläder! Vi hade tidigare hennes kläder i korgar på en hylla men... det var snyggt men absolut inte praktiskt! 

Dagens tankar...

Publicerad 2007-01-02 21:09:45 i Jag

  • Tack alla för min magiska nyårsafton!
  • Vilket stort hus jag har... Måste lära mig städa mer effektivt och hitta bra lösningar på förvaringar!
  • Vilket bra team jag och min karl är! Och att han orkar lyssna på mitt pladder å va så söt! Hihi!
  • Varför ligger det en massa julklappar i min bil?!? Varför har inte tomten lämnat av dem till deras riktiga ägare? ;)
  • Bäbis stod på alla fyra ikväll! Coolt!
  • Hm, det är fler som upptäckt att det är skoj på Leos!
  • Jag gillar "Hello Kitty"! Tänker på mina gamla brevpapper och blir glad!
  • Mums vad gott det är med plättar och färska (upptinade) hallon!

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela