Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Möten...

Publicerad 2008-02-27 18:47:45 i Jag

Så roligt att knyta nya kontakter och lära känna nya människor. I veckan har jag träffat så inspirerande människor och lärt mig mycket. Jag blev väldigt fascinerad av Saras forskning om samer och hennes jämnställdhetsföretag. Då kan man tala om någon som brinner för något. Vad är drivkraften i ditt liv/yrke? Jag har många.

Culture meeting - Russia/Sweden

Publicerad 2008-02-26 13:24:18 i Jag

Ja, jag är med. Och jag tog med mig en kompis. Vi ska alltså träffa Ryska studenter i veckan, intervjua dem, hälsa på dem i Murmansk och skriva en artikel som sedan ska publiceras i en antologi. Spännande.

Kulturfest!

Publicerad 2008-02-21 20:54:12 i VFU

Oj, vad roligt det var! Olika stationer som mat/bak, mode, teater, textil och musik visade vad de lärt sig. Underbara bildspel och kreationer, cool musik och vilka frisyrer de hade gjort!!!  Under två timmar hade vi redovisning och fika. Eleverna gillar verkligen kulturveckan, vilket engagemang. Min allra första teatergrupp för högstadieelever kommer alltid vara fastetsade i mitt minne. Vilka karaktärer, vilket jobb, vilka ideer! De fick en ros med en "tackkommentar"!

Veckovila nu! :)

Kulturvecka!!!

Publicerad 2008-02-18 18:17:58 i VFU

Just denna vecka pågår en kulturvecka med olika "stationer". Jag håller i en teatergrupp. Vi har idag varit och inhandlat kläder och rekvisita till vår teater. (Nu har de en början till kostymförråd! Ett eget, befintligt.)Eleverna har fått diskutera olika händelser och stilar under 60-70-80-talet.

Superfin grupp och mycket engagerade elever. SKOJ! Redovisning på torsdag!

Utbildningar

Publicerad 2008-02-07 09:17:36 i CV

  • Estetiskt program - teater (3-år)
  • Arbetsmiljö-yrkesliv (Undersköterska-distans)
  • Hälsa
  • Etik och livsfrågor
  • Psykologi
  • Lärarutbildningen - Pedagogik-delen 60 p. (LTU)
  • Film i skolan för lärare och lärarstuderande 5 p. (UMU)
  • Svenska 80 p (LTU)
  • SO-inriktning 60 p. (sista delen nu)
  • Drama 20 p.
  • Kultur, estetik och lärande 20 p.
  • Drama och teater i skolans värld 5 p.

Våga berätta!

Publicerad 2008-02-07 08:39:20 i Jag

Jag tycker att berättandet är ett bra verktyg i mitt kommande yrke och jag försöker öva upp den förmågan. Författare som inspirerar mig är Carina Fast samt Ulf Ärnström.

Berätta! - Inspiration och teknik, LärarbokBerätta! - Carina Fast         

Varför?
- en bok om berättelser i undervisning  - Ulf Ärnström
                               

Plugga, plugga...

Publicerad 2008-02-05 19:28:22 i Jag

Jag försöker plugga sju timmar per (var)dag... Igår blev det fler... Men jag ska vara ledig med barnen på fredag. Längtar! Skönt att kunna styra sina arbetstider...

Läser just nu...

Publicerad 2008-02-01 13:15:56 i Böcker på mitt skrivbord just nu

Pedagogisk bedömning. Om att dokumentera, bedöma och utveckla kunskap - Lindström, L.& Lindberg, V.

Regi - Martha Vestin

Action! Drama och teater i språkundervisningen - Martin Lange

Vägen mot lärarexamen...

Publicerad 2008-02-01 13:05:01 i Jag

Nåja, jag har höstterminen 2008 kvar och sedan läser jag säkert fristående kurser under 2009 men... denna vår skriver jag examensarbete och gör min långa praktik. Hösten blir sista SO-delen.

Idag har jag träffat min VFU-handledare. Jag fick schema och introduktion till tre ämnesområden. Min handledare har alla årskurser, alltså år 7-8-9. På denna skola arbetar de tematiskt och ämnesintegrerat. Det kräver förvisso breda ämneskunskaper hos lärarna och elever med god fokusering. Men jag gillar att arbeta ämnesintegrerat.

Kloka tankar från S som arbetar på IV-programmet: Hur möter skolan elever som behöver mer struktur i undervisningen? Måste tala med dem om detta.

Jag berättade för min handledare om mina starka sidor och intressen, drama och rollspel i undervisningen. Då visade det sig att de skulle ha kulturvecka under min VFU-period och de hade ingen lärare som hade tagit sig an drama. Det kan jag göra, sa jag (JIHOOO). Så jag kommer att planera rollspel och dramatiseringar som VFU-uppgift. Sedan ska jag göra en kvalitetsredovisning på detta. Eleverna skulle eventuellt arbeta med "Herr Arnes penningar" i vår, så jag ska läsa den och planera något arbete med den.

Det kändes bra i allmänhet, kände mig mycket välkommen direkt av arbetslag och andra lärare. Hoppas jag får en innehållsrik VFU och att jag får hålla många lektioner. Måste träna namn, superviktigt att eleverna fort får benämnas med sitt namn.

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela