Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Alla förskolor borde ha...

Publicerad 2009-02-26 14:14:29 i Jag

...en digital fotoram i hallen eller vid entrén där föräldrarna kan se vad barnen gjort under veckan. Kostar kring 1500 och finns på Onoff. Såg en fsk som hade två stycken i sin hall. Jättefint!

S.u.r. - 2009

Publicerad 2009-02-23 20:49:53 i Teater för tonåringar

11 januari startade vi ungdomsrevyn i Sunderbyn igen. Vi har nu hunnit halvägs och vi är sex (sju) deltagare i dagsläget. Vi har valt att arbeta mer med improvisation och dramaövningar denna termin. Igår läste jag en saga för deltagarna som de senare spelade upp. De skapade även ett eget slut. Nästa tillfälle ska de välja ut en saga som de ska arbeta med resterande gånger och i slutet av mars (början av april?) visar de upp den. Vi kommer att arbeta med karaktärer och handligar mer än fasta repliker. Nästa söndag ska deltagarna medta olika korta sagor, exempelvis "pixiböcker" eller de tunna böckerna från "Disneyklubben".

Islykta...

Publicerad 2009-02-19 18:23:08 i Lektionstips



Barnen hade fryst vatten i mjölkkartonger och format en islykta. Sedan ett ljus i mitten... och oj vad snyggt!

Snöfestival!

Publicerad 2009-02-19 18:20:54 i Lektionstips





Åååh,det var en magisk kväll. Vad barnen har jobbat! De har fryst in vatten i olika former och i olika färger. De har skapat och varit otroligt kreativa med is och snö! En sådan festival skulle jag vilja göra på min gård. Typ, varje kväll. De har gjutit isen i pulkor, formar, på brickor, i godisburkar. Ikväll var det utställning och ljus/marschaller överallt, magisk musik och grilleldar. Oj, vad mysigt.

Tebax till en till VFU-skola...

Publicerad 2009-02-18 10:48:06 i Jag

Igår arbetade jag på en högstadieskola där jag tidigare haft VFU. Superkul att träffa gamla och nya elever, de var trevliga och glada. Vi arbetade med olika saker men bl.a. läste vi "Gudsfreden" av Selma Lagerlöf och såg film om mellankrigstiden. Pratade med två tidigare handledare - jättekul. Kände mig trygg och välkommen på B-skolan. :)

I förrgår var jag på en kooperativ förskola. Oj, vad mysigt. Vi lekte och skapade. Föräldrar lagade mat och städade. De hade ett matterum med olika former på golvet. En stor och ljus ateljé med olika material och allt lättillgängligt för barnen. De hade ett familjerum och ett kuddrum. Och massor av teatergrejor!!! Det fanns fingerdockor, handdockor, marionettdjur och utklädningskläder. Alla lådor och kartonger var utmärkta med bilder så barnen lätt kunde städa. Det var uppsatt teckningar och andra vackra konstverk nästan överallt.

De ringer och vill boka mig nu som vikarie på olika ställen. Jättekul! Skönt att komma tillbaka till samma ställe och att kunna planera dagarna. 

Ha det gott!  


Pedagogiska förebilder...

Publicerad 2009-02-12 19:15:23 i Jag

Oj, oj, oj. Det finns många duktiga pedagoger på förskolorna i Luleå kommun!!! De främsta förebilderna för förskolläraryrket hittills har jag funnit på min dotters förskola. Det jag har sett hos dem har jag tagit till mig och tänker själv på i mitt möte med förskolebarnen. Deras sätt att tilltala, fråga och umgås. Sedan har de kommit långt med det matematiska tänket och använder matematik medvetet i deras rutiner. De räknar exempelvis köttbullar som de ätit men barnen får även räkna hur många som ska äta och hur många tallrikar som behövs. Barnen kan alla former och gillar verkligen att tala om dem. Sedan är det alltid lugnt där... de lyssnar på lugn musik och talar med väldigt låg röst. Det är mycket härligt där. Miljön är mycket inspirerande också, färger och "rum i rum". Har aldrig sett att de haft studenter på denna avdelning. Men det borde de ha. Oj, vilka duktiga förskollärare kommunen skulle få då!

Idag har jag funnit en till förebild. Oj, vilken samling hon hade med barnen. Rösten, ramsorna, trollspöet, namnsången, inkluderade mig som vikarie på ett mycket fint sätt, alla barnen fick säga något, de fick känna på is och se bild på en istapp och vi sa en ramsa om snöflingorna. Ja, det går inte att förklara rättvist. Men hon såg alla, alla var med. Och det kändes. Och när alla lyssnar på dig som pedagog - då har du vunnit mycket. Det kan vara rösten, innehållet eller engagemanget som inspirerar barnen.

Over and out!

MU och MU...

Publicerad 2009-02-06 21:28:54 i Jag


(Om du inte gillar att figurera här kan du meddela mig...)

(Gaah, vilken volym han hade i håret jämfört med mig... skulle lätt byta...)

Lugnet efter stormen...

Publicerad 2009-02-06 14:44:28 i Jag

Nu har de åkt... Och allt är spöklikt tyst. Magnus bjöd på Mums-Mums och han ville gnussa?! Han gillade min låt. Tror jag. Kul grej.

I efterhand... Varför sjöng jag inte med min vanliga röst? Jag är ju en bred revyartist... kan ju mer än "mössen". Om de ringer igen ska jag göra det... 

Over and out.

Hon e grejen...

Publicerad 2009-02-05 13:02:46 i CV

Jag kommer att sjunga "Värsta grymma tjejen" som mössen imorgon. För Magnus... Wierd... Blir nåt å berätta för barnbarnen.

Opersonlig och jobbig...

Publicerad 2009-02-04 16:33:13 i Jag

...blogg... skulle inte diskutera politiska åsikter eller trosuppfattningar på denna blogg. Ej heller lämna ut namn på skolor eller personer. Detta är enbart en blogg för att kollegor, studenter eller elever kan kolla in lite tips och annat matnyttigt när det gäller studier eller SO/SV ämnen. Och jag tjänar inget på denna och skulle aldrig vilja tjäna på den. Det är inte mitt mål. Jag försöker att vara saklig i det jag säger och inte skriva något olämpligt. Och detta på grund av att jag är lärare och gärna vill vara en förebild. Så var det sagt! Men jag har som andra människor mina åsikter och mina värderingar. Men de nämner jag inte här... Kanske tråkigt men... nödvändigt för min del.

Hoppas ni mår gott!

Kanske går en sväng på detta på lördag...

Publicerad 2009-02-04 12:53:14 i Jag

Denna skola gick jag gymnasiet på - Estetiskt program med inriktning teater. Oj, vad roligt det var. Hade som mål att arbeta där i framtiden. Men jag tror jag stannar vid SO/SV lärare på högstadiet. Kanske... Mina lärare arbetar kvar fortfarande. Myyyys.

Hermelinsskolan kvarteret Lärkan firar 100 år

Välkommen på Öppet hus i kvarteret Lärkan lördag 7 februari kl. 14-16. Det blir underhållning, historiska utställningar och fikaförsäljning. Jubileumsshow kl. 16.00. Bild på gamla Hermelinsskolan och Språklådan, som numera ingår i kvarteret Lärkan. Klicka för större bild


Öppet hus kl. 14-16


Vi bjuder på underhållning i form av:
  • teater
  • dans
  • musik
  • historiska utställningar
Fikaförsäljning.

Körsångare!
Välkommen tillbaka till kör-workshop med körledaren Monica Åslund!   


Jubileumsshow kl. 16.00

med elever och lärare.
Karl Pedersen håller jubileumstal.
Plats: Lärkans aula.
Pris: 100 kr för vuxna, 50 kr för studerande och pensionärer
Förköp: Till showen kan man köpa förköpsbiljetter i Kulturens hus.
Även biljettförsäljning i Lärkans reception lördag 7/2 kl. 14-16.

Mer om kvarteret Lärkan i Luleå gymnasiebylänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Välkommen!

« Tillbaka Senast publicerad av: Carola Körberg  

(Lånat från: http://www.lulea.se/forinvanare/skolaochutbildning/arkivskolautbildning/hermelinsskolankvarteretlarkanfirar100ar.5.379749ca11f21e9f71280003526.html).

Såååå roligt att möta ungdomar!

Publicerad 2009-02-04 12:42:55 i Jag

Åh, jag tycker det är SÅ roligt att möta ungdomar! Vilket drömvik. det var. När jag kom dit hämtade jag en nyckel hos vaktis, sedan guidade en lärare mig till arbetsrummet och där var allt förberett. Närvarolistor och uppgifter. Eleverna jobbade jättebra och var väldigt trevliga. De fick höra en sång på slutet bara därför.

Tack för idag!

Imorgon blir det T.H.

Uggla kommer...

Publicerad 2009-02-03 15:11:21 i Jag

Det verkar som om jag har en dejt med Magnus Uggla på fredag! :) Måste ladda kameran! Och välja en låt som jag ska sjunga för honom... Vilken ska jag ta?

Vik. imorgon!

Publicerad 2009-02-03 12:25:13 i Jag

Åh, vad rooooligt! Vikarie som SO-lärare imorgon! ÅH VAD KUL! Hos en tidigare handledare till mig dessutom. Eleverna får säga till henne hur jag skött mig... :) Den skolan var jag på under en SO-praktik. Vi fick vid första träffen mappar med schema och annan info om skolan. De hade olika projekt under den tiden jag var där bl.a. ett musikprojekt. Vi studenter hade lektioner om Växthuseffekten och hållbar utveckling. Jag höll i en dramatisering (as usual...) där de fick agera efter en skriven text - "Mopedknutten goes tandem". Vi fick även delta på betygssamtal och det var väldigt nyttigt. Det som var bra med den handledaren var att hon verkligen var strukturerad och förberedd sedan hade vi en sådan tur med flera samtal mellan lektionerna. Lektionspassen brukar i vanliga fall vara väldigt tätt inpå varann med femminuters raster.

Det ska bli jätteroligt att komma tillbaka dit iaf!

//Maria


Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela