Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Pedagogiska förebilder...

Publicerad 2009-02-12 19:15:23 i Jag

Oj, oj, oj. Det finns många duktiga pedagoger på förskolorna i Luleå kommun!!! De främsta förebilderna för förskolläraryrket hittills har jag funnit på min dotters förskola. Det jag har sett hos dem har jag tagit till mig och tänker själv på i mitt möte med förskolebarnen. Deras sätt att tilltala, fråga och umgås. Sedan har de kommit långt med det matematiska tänket och använder matematik medvetet i deras rutiner. De räknar exempelvis köttbullar som de ätit men barnen får även räkna hur många som ska äta och hur många tallrikar som behövs. Barnen kan alla former och gillar verkligen att tala om dem. Sedan är det alltid lugnt där... de lyssnar på lugn musik och talar med väldigt låg röst. Det är mycket härligt där. Miljön är mycket inspirerande också, färger och "rum i rum". Har aldrig sett att de haft studenter på denna avdelning. Men det borde de ha. Oj, vilka duktiga förskollärare kommunen skulle få då!

Idag har jag funnit en till förebild. Oj, vilken samling hon hade med barnen. Rösten, ramsorna, trollspöet, namnsången, inkluderade mig som vikarie på ett mycket fint sätt, alla barnen fick säga något, de fick känna på is och se bild på en istapp och vi sa en ramsa om snöflingorna. Ja, det går inte att förklara rättvist. Men hon såg alla, alla var med. Och det kändes. Och när alla lyssnar på dig som pedagog - då har du vunnit mycket. Det kan vara rösten, innehållet eller engagemanget som inspirerar barnen.

Over and out!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela