Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Me, myself and I...

Publicerad 2012-09-14 13:00:00 i Jag

Elever brukar ofta fundera på vem den där Murjäkk är. Och jag kan visst vara personlig men jag försöker att inte vara privat.

Jag brukar då berätta att jag har tre barn, en man och bor i ett hus i Sunderbyn. Jag har varit utexaminerad lärare sedan 2010 och mitt absolut största intresse är barn och ungdomar. Och sedan teater/drama.

Tidigt i livet bestämde jag mig för tre mål; jag ville skriva en bok, spela in en skiva och vara med i en film. Jag har uppnått alla tre - fast på olika sätt. Jag fick resa med några studenter och min duktiga religionslärare Margot till Ryssland, där intervjuade vi ryska studenter och var på olika studiebesök. Vilken upplevelse! Detta resulterade i en bok! Kanske inte så känd men det blev en bok.

Jag spelade in en skiva i en studio - en cover på Anouks "Sacrifice me". Förvisso bara en låt och förbliven outgiven men ändå... En låt på en skiva.

Och filmer har jag hoppat in i som statist. Vilka upplevelser! I september kommer jag t.e.x. vara Lena Olins ben i "Hypnotisören". :) Ingen synlig roll men ändå en liten glimt. Fast det kan lika gärna vara bortklippt!

Jag fortsätter sätta upp små mål för mig själv, årsvis och veckovis. Det är viktigt att ha små mål för att utveckla sig själv och jag försöker påminna de unga jag möter om att allt är möjligt! Bara man fokuserar nog mycket på det man verkligen vill!

"Det krävs 10 000 timmar för att bli expert på något" var det någon som sa en gång. Det brukar jag påminna min son om - han vill bli fotbollsproffs! Då är det bara att gå på träningarna! För han kan om han vill. Och det kan du med!

Vilket är ditt mål för oktober?


Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela