Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Öppet Hus i T.H - 15/9 kl. 15-17

Publicerad 2009-08-27 09:09:07 i Lektionstips

Jag har fått nys om att det är öppet hys på Teknikens Hys den 15 september klockan 15-17 för alla som jobbar i skolan! Ni får se utställningen "Upptäck jorden" och personalen berättar om deras skolprogram. Sedan bjuder de på kaffe och smörgås!!! Vilken toppenkväll! Och det är gratis!

Teknikens Hus är så bra för att det är gratis att besöka för skolor i Norrbotten (ring bara och boka in er så de vet att ni kommer...)!


Hämtat från: http://www.teknikenshus.se/skola/program/index.html

Olika veckobrev...

Publicerad 2009-08-26 11:00:06 i Jag

  • På ett ställe hänger det veckobrev i söta klädnypor vid barnens hyllor
  • På ett annat har barnen fått skapa egna "veckorullar" av toarullar, dekorerade med fina paljetter och märken
  • I min sons sexårsklass skapade de snygga "veckorullar" av pringlesburkar. Där kunde man skicka tillbaka brev /blanketter till lärarna

Ja, det är roligt att få "verklig" post men jag föredrar faktiskt att få mail. Det är "hållbar utveckling" men även en del av framtiden. Det är suuuperbra att veta vad som händer på mina barns förskolor/skolor!

Karaktärer...

Publicerad 2009-08-25 21:26:59 i Lektionstips


Foto: A.W

Det är ju roligt att klä ut sig och jag är inte främmande för att besöka skolor/förskolor med olika "karaktärer". Har tänkt att lära mig olika karaktärer/roller som kan återkomma på besök i mitt framtida klassrum. Jag kommer kanske vara en kung eller författare... vem vet... eller ett troll? Här är jag som Marilyn... Kanske kan hälsa på en gymnasieklass under en filmfestival när man arbetar med filmkunskap? :)

Forskar-Fredag i Kulturens hus

Publicerad 2009-08-20 20:50:31 i Lektionstips

Fredagen den 25 september kl 12 - 20

Fri entré


Ur Programmet:

Språktorg
Här har du chansen att möta forskare som kan det mesta om språk. Passa på att ställa de där frågorna du alltid velat få svar på!
Tid: kl 13 - 15
Plats: i biblioteket
Forskartorg


Experiment och demonstrationer av forskare inom olika områden t ex geologi, fysik, hälsa etc.
Tid: kl 12 - 16
Plats: plan 5 i Kulturens Hus

"Power Puzzle"
Programmera en robot (Lego mindstrom) som ska lösa olika uppdrag som handlar om olika slags energikällor. En forskare från LTU finns på plats för att kunna diskutera olika energi lösningar med besökarna.
Tid: kl 12 - 16
Plats: plan 5 i Kulturen hus.

Science AfterWork
En Afterwork med forskare från olika forskningsområden som diskuterar frågan "Vad är kreativitet" under ledning av en samtalsledare.
Tid: 17 - 20 Plats: Lilla salen i Kulturens Hus
OBS! Föranmälan


Hämtat från: http://www.forskarfredag.se/2009/?page_id=12

Kasta boll...

Publicerad 2009-08-16 13:54:20 i Lektionstips

Jag köpte jorden idag - i uppblåsbar form! Tänkte kasta lite boll med mina framtida elever när vi arbetar med geografi! Haha!

Smultronställe...

Publicerad 2009-08-14 20:45:29 i Jag

Varit på mitt smultronställe :) i dagarna två. Har vattnat tomaterna och gurkorna, plockat smultron, läst böcker för barnen under en skuggande Björk, byggt sandslott, sett teater, sjungit, ritat sommarminnen, ätit "långbords-lunch" med glass till efterätt, avnjutit en fruktsallad med vaniljsås och lyssnat på underbara tankar om livet! Det är ljuvligt på Igelkotten, ett mycket lugnt och behagligt tempo. Och mycket glädje! Myyyys!

(Hittade vilosoffan, hihi. Dess hörna skulle endast modifieras. Jag behöver alltid vila lite på mina lunchraster. Somnar på ett ögonblick!)

Igelkotten!

Publicerad 2009-08-12 21:37:39 i Jag

Imorgon blir det att arbeta på Igelkotten! Kul! Jag har bara en fundering... var är min vilosoffa?

På Teknikens Hus befinner jag mig i helgen och till veckan blir det bl.a Igelkotten och Storskiftet! Åh, det ska bli så roligt att träffa alla goa barn och pedagoger. LÄNGTAR!

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela