Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Stipendium...

Publicerad 2008-06-04 14:07:34 i Jag

Vår idé med att undersöka huruvida drama används i undervisningen har uppmärksammats, av lärarförbundet. Fick tilldelat ett stipendium idag! Vilken lycka men... Saken är den att jag sökt stipendium för att resa  till Dalateatern eller Blå hästen som vi hade tänkt, p.g.a. tidspress. Vi har  begränsat oss till Luleå och Piteå i vårt examensarbete. Så jag vet inte om jag får ta del av det när jag ändrat mina undersökningsobjekt? Får kolla upp det där! Men det var roligt att få ett grattisbrev! :)

Dalateatern har jag träffat och sett i Luleå för något år sedan. Men det hade varit intressant att se deras lokaler och träffa fler ur ensemblen. Blå hästen ligger i Skellefteå och arbetar ungefär på samma sätt. Kulturskolan i Luleå integreras också i skolorna men de är bara 2 (!!) pedagoger. De vill hjälpa till mer i skolorna i den mån de har tid.

En bok som beskriver Dalateaterns arbete (som är en bra handbok för lärare som vill använda sig av drama i undervisningen) är:

 Roos- Sjöberg, Jeanette (2000), I gränslandet mellan scen och publik

Jag har så många ideér (gruppstärkande, personlighetsutvecklande och för kunskapsinhämtning) om hur lärare kan använda sig av drama i undervisningen och jag tycker att det är superbra, speciellt på högstadiet med nya grupper! Det bör vara integrerat regelbundet i undervisningen tycker jag och finnas änmer i lärarutbildningen; öva konflikthantering, forumteater och värderingsövningar genom drama. Det är något som kan användas på mentorstimmar eller i socialiseringen. Det är viktigt att läraren själv prova får drama flera gånger för att sedan göra övningarna med sina elever.

Over and out.

Föreställning - "Kepan"

Publicerad 2008-06-01 14:25:39 i Teater för tonåringar

Idag har vår teatergrupp haft uppvisning av "Kepan". Det gick superbra och de var sååå duktiga. På åtta gånger har de skapat, tränat och uppträtt! Vilket jobb! Tack för hjälpen av er föräldrar också!

Publiken fick bidra med en inträdes-fikapeng som ligger i trýggt förvar till nästa teatergrupp. En vilande pott... Framöver kommer det finnas fler teateraktiviteter,  mer om det på hemsidan. Där går det även att anmäla sig till höstkollot - där kan man prova på teater, dans och konst. Hoppas vi ses då? Jag ska då vara med!

http://hem.bredband.net/hansdahlen/

Hej!

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela