Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Föreläsningsdags på T.H!

Publicerad 2009-11-20 10:15:35 i Jag

Avfira astronomiåret 2009!

Onsdag 2 december 2009

PREMIÄR! After work hos Husman
Från kl 16.00
Mingla och njut av en fräsch afterworkbuffé
från Husman Kök & Café

Buffé 119 kr
Buffé inklusive dryck 149 kr

Om rymdfart och astronomi start kl 18.00
Upptäck universum - i Galileis fotspår
Astronom Gösta Gahm Svenska astronomiska sällskapet

Assiyes väg mot stjärnorna
Från amatörastronom till rymdstudent
Assiye Süer LTU

Myter om Mars förr och nu
Professor Sverker Fredriksson LTU

Vem var Laika och Smiling Ham?
Författare Carsten Ryytty

Anmälan till föredragen:
[email protected] eller 0920-49 22 01

Julklappsöppet i Kullagret
Kluriga klappar till stora och små

Ladda ner pdf>>

Medarrangör Svenska astronomiska sällskapet

 



Hämtat från: http://www.teknikenshus.se/info/Astrokvall.htm

Astronomikväll på Teknikens Hus är i antågande...

Publicerad 2009-11-12 20:41:25 i Jag

...ååååh så spännande. Jag är så förtjust i stjärnhimlen och dessutom är jag "Stjärnsäljare" nu på T.H. Det kommer att vara "afterwork" och intressanta föreläsningar! Håll ögonen öppna... kanske ni får lite mer info här snart!!!

Dagens dag!

Publicerad 2009-11-11 21:20:18 i Jag

Det rullar på för mig i huset, har fått sälja flera stjärnor! Jätteroligt! Jag hade även ett möte med en säljcoach som gav mig lite tips. Sedan fotograferade M.M mig för hemsidan och jag åt en lunch på "Husman".

Idag har jag dessutom kombinerat "huset" med fyra timmars vik. på Igelkotten. Gissa vad vi gjorde där då till mellis!!! Vi hade "inflykt", grillade korv i kaminen och satt ihopkrupna på filtar. MYYYYS! Sedan pysslade vi och åt frukt.

Det är underbart att se alla barnens framsteg nu när jag har vikarierat där från och till i snart två terminer. Och mina egna, jag lär mig så mycket själv där av pedagogerna och barnen.

Det blir nog huset i två dagar nu!

CU!

Sickness...

Publicerad 2009-11-04 20:27:35 i Jag

...jag blir tokig! Mina barn och jag har varit sjuka massor och jag har blivit tvungen att avboka vikariat. Skönt att vara hemma och pyssla om men det dåliga arbetssamvetet finns ju där... Speciellt eftersom jag börjat mitt nya jobb i måndags och haft en massa skolvik. Men det är ju livets gång, jag får jobba när vi blir friska. Min äkta hält arbetar tidsbegränsat femskift nu på MEFOS så när han har sovit klart imorgon kanske jag kan åka och jobba någon timme på eftermiddagen.

Har fått ett eget litet kontor där jag kan stänga dörren om mig, egen e-post adress i "huset" och en egen arbetstelefon. Jag har ringt till min första kund men jag måste inreda mitt kontor mer innan jag kan fortsätta. Det är dåligt ljud så jag ska sätta upp något ljuddämpande på väggarna och kanske en matta. Eftersom jag får bestämma min arbetstid själv kan jag kombinera Teknikens Hus med skolvikariat. Känns jättebra!

Något mycket intressant som hände mig förra veckan - jag hade ett långt samtal med A. Öhman och de fem stora uppfinningarna som förändrade människans tillvaro. Sedan skickade han texter om detta till mig och det var jätteintressant! Jag kommer ihåg att Kråkbergsskolan arbetat om uppfinningar/uppfinningsmän och sedan har Teknikens Hus uppfinningstävlingar varje år. Vem var det som sa "Nöden är uppfinningens moder", ja hur som haver... var skulle vi varit idag om människan inte haft tråkigt/nödställt? I dagens samhälle har barn/ungdomar inte riktigt tid att fundera och "ha tråkigt", släppa fram kreativiteten. Det är viktigt att uppmuntra till att utvecklas och testa vingarna utanför sin trygga sfär. Ja, han gav mig mycket tankar... jag vill arbeta mycket praktiskt i mina SO-ämnen.

//Maria

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela