Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

God hjuuul!

Publicerad 2011-12-20 12:05:35 i Jag

Inför våren har jag helt plötsligt två jobbalternativ och ett besked som jag måste vänta på. Kanske tre alternativ. Men jag vill helst ha det som jag måste vänta på. En oerhört tacksam Murjäkk är jag som får arbeta i alla fall.

Två dagar kvar på Hertsöskolan, det känns tråkigt. Vi trivs med varandra. Men nu väntar andra utmaningar!

God jul!

Dagens höjdpunkter!

Publicerad 2011-12-13 20:14:17 i Jag

  • Hjälpt till med fyra fantastiska Luciaföreställningar. Så stolt över "mina" stjärnor!
  • Sett en fantastisk föreställning på min sons skola! (13 stjärngossar?!?)
  • Dagens citat - "Varför hade vi någon annan idag (de fick en vikarie...) vi saknade dig, det är roligast med dig"
  • Allt är ordnat och fixat inför de kommande veckorna, (Snart jullov!!!)

Klurigt värre...

Publicerad 2011-12-07 20:53:10 i Jag

...jag har fått ett fantastiskt jobberbjudande! Men jag måste vänta med att svara. För jag vill arbeta på två ställen och jag måste välja ett. Gaah!?

Lite annat som är toppen: att ha en egen bärbar dator på jobbet och att ha en projektor i mitt klassrum! Jag gillar att ha genomgångar på powerpoint.

En elev sa en gång utanför klassrummet: "Kan vi inte börja lektionen", jag svarade "nä någon annan är där inne vi måste vänta en stund".  "Men vi kan väl vara i aulan och göra något, eller gå in i en annan sal?" Då blir man ju lycklig som lärare. De längtar till min lektion!! Det blir ännu roligare att undervisa då :)
Tjingeling!


"Ingen kan allt men alla kan något"

Publicerad 2011-12-02 21:58:46 i Jag

Jag kanske inte har så djupa ämneskunskaper än men det kommer. Jag är oerhört tacksam att det finns så många duktiga kollegor som arbetat i många år som står ut med alla konstiga frågor som jag har. Idag fick jag en instruktion av kopieringsmaskinen. :)

"Var där det händer"

Publicerad 2011-12-02 21:55:58 i Lektionstips

Det fick jag höra på utbildningen. Vilket innebär; om du är ute med eleverna så är du där barnen behöver det mest, inte där alla vuxna står och pratar i klunga. Punkt. Likadant om jag ska äta med barnen så är jag där jag behövs bäst, inte där alla andra lärare sitter eller när jag är rastvakt så står jag inte där alla vuxna står. Det får faktiskt vänta. Sådan är jag i alla fall... Vi är där för barnen.

Arbete och lite lek!

Publicerad 2011-12-02 21:52:58 i Lektionstips

Jag smyger in dramaövningar rätt ofta i min undervisning och det är verkligen toppen för att jag ska lära känna eleverna. Jag har under de senaste dagarna bl.a. kört lite "De ruttna totempålarnas dal". Det är en övning som ALLTID uppskattas. Den tar ungefär 10 min att göra. Det bästa är att jag i måndags fann tre liknande versioner fast med Fantomen och lite andra figurer. Denna övning är STORT tips från mig. Den har jag också skrivit om i olika "historiska berättelser".

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela