Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Beställt idag!

Publicerad 2009-12-09 10:33:09 i Litteraturtips

Jag är lagledare för ett innebandylag och planerar en dag med dramaövningar nästa år. Kanske detta kunde vara något att utgå ifrån. Jag gillar ju att arbeta med forumspel och värderingsövningar.

Barn lär sig på annat sätt än vuxna!


Inom idrotten finns det massor av saker barnen behöver lära sig. Hur ska vi bete oss mot varandra i klubben? Vilka regler finns i min idrott? Ett spännande, roligt och för barnen stimulerande sätt att lära är att göra det i en barnkulturgrupp.

Det är en form av folkbildning som passar utmärkt inom idrotten. En barnkulturgrupp kan göra underverk när man vill bredda och fördjupa barnens engagemang i idrotten. Till exempel för att motverka ensidighet och ge barnen den allsidiga stimulans de har behov av. Kanske för att bearbeta upplevelser och konflikter eller för att hantera etiska frågor - inom idrotten och inom livet.

SISU Idrottsutbildarna har möjlighet att ge stöd till material eller andra omkostnader som hör till barnkulturgruppen.


Alma och Skogsbusarna gör kompisvågen
En barnbok om kamratskap, mobbning, fusk m m. För barn i åldern 6 till 9 år. Handlingen är upplagd som en saga med episoder ur idrottens värld. Till varje avsnitt i boken finns roliga och pyssliga uppgifter att lösa.

Passar bra att använda vid läger eller varför inte byta ut några träningspass?







Hämtat från: http://www2.sisuidrottsutbildarna.se/norrbotten/t2.asp?p=33002

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela