Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Anderssons "sovkur"

Publicerad 2006-12-09 13:06:20 i Jag

Vi beslöt oss igår för att köra en "sovkur" i helgen för att jag är så trött varje dag. (Läste om Anna Wahlgrens sova-hela-natten kur i "Vi föräldrar" och vi tänkte prova en egen version av den) Vi har gjort ett schema som vi kommer försöka följa båda, exakt, och vid nattningen så säger vi en ramsa 4-6 ggr, tills vi är ute ur rummet. Samma ramsa ska sägas under natten om hon vaknar och man ska undvika att ta upp henne, bara ramsa på. Tanken är att man efter en vecka kan ligga kvar i sin egen säng och säga ramsan eller att lillan sover hela natten utan avbrott! Människan är vanedjur och det tar ett tag att lära in en ny vana. Men vi försöker så får vi se... Skulle vara toppen att ha en pigg familj!

Natt 1: Inatt vaknade lillan två gånger. Tidigare matade jag henne när hon vaknade men inatt ställde jag mig bredvid hennes säng och sa ramsan istället samt gav henne nappen. Jag trodde att hon skulle protestera vilt men inte det... gnydde lite som en hundvalp och somnade om direkt! (Pappan hörde INGET)  :) Sedan vaknade vi halv sju och trodde inte att det var sant! Vår lilla dam hade sovit hela natten utan att äta! Hon är så duktig! Vi fortsätter...

Kommentarer

Postat av: Anna

Publicerad 2006-12-10 12:18:25

Vad kul att det gick så bra! Får man inte sova ordentligt så blir man ju helt slut.
Antar att Martin skvallrat till H eller? *ler*
Men, det är mera på gång. *hehe* (om nu inte M sagt allt)
Ha en skön andra advent!

Postat av: Murjäkk

Publicerad 2006-12-14 19:44:06

Re Anna: M har skvallrat till T som skvallrat till H. Hehe, men nu vet jag ju... Grattis till er alla!

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela