Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Dilemma...

Publicerad 2009-01-22 12:26:02 i Jag

Ja, jag anser det viktigt att "höja statusen" på läraryrket och framförallt visa hur betydelsefulla förskollärare är för barns grundläggande färdigheter och kompetenser. Det är ett enormt arbete de gör och det finns otroligt många duktiga förskollärare ute i kommunen. Nu vikarierar jag som förskollärare och det var inte mitt mål. Men jag har kommit ut i arbetslöshet och det råder en enorm brist på förskollärare och en övertalighet på SO/SV lärare. Så, jag får ta vad som erbjuds. Men jag vet att det finns oerhört duktiga utbildade förskollärare ute i verksamheten. Men jag är en duktig pedagog och tar mötet med barnen i förskolorna på högsta allvar. Jag gör vad jag kan som förskollärare och hoppar gärna in som vikarie när verksamheten har kort om vikarier. Även om jag inte är förskollärare. Och det är för att jag älskar att arbeta med barn och måste ha en inkomst.

Men det blir en ond cirkel - felutbildade vikarierar på fel ställe - statusen sänks... I know.

Kommentarer

Postat av: eva

Publicerad 2009-01-23 20:43:42

...tycker som du..och förstår dig..men jag är suuur på kommunen....varför inte ringa mig först å kan inte jag så ska de så klart ringa dig:-)....men nu är jag inte lika sur....jag jobbat tors-fre å ska jobba på mån oxå.....pusss

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela