Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

En mamma ska va si och så...

Publicerad 2007-10-16 10:54:06 i Jag

Sitter nu och köar i luren till Skatteverket. (CSN måste ha en bekräftelse på att jag har ett till barn, det är fint med ett extra bidrag när man pluggar...) 24 personer före så jag passar på å blogga lite...

Jag brukar läsa Terri Herrera Erikssons krönikor. Hon e lite skoj! Det är sådan stress i samhället på att mammor ska vara si och så. Och jämförelser hit och dit. Pust! Hon vågar säga att hon ger burkmat och superonyttig limpa! :) 

Ibland jämför jag mig med andra mammor men jag försöker träna bort det där... Helt onödigt att lägga ner energi på det. (Åh, hur hinner de med allt... jag vill ha meeeer tid är mina tankebanor). Alla mammor jag "polar med" gör och är alldeles bäst på sitt eget sätt! Å ja e bäst på mitt sätt!

Kolla in krönikor här: http://www.aftonbladet.se/foraldrar/article998205.ab

Kommentarer

Postat av: eva

Publicerad 2007-10-18 22:53:45

har ozzå dessa tankar....å det känns som att vi aldrig gör något extra roligt som alla andra hinner med...som bada, leos lekland osv....fast ändå så gör jag det..konstigt att man ändå har dem..tankarna då :-)

Postat av: Jenny

Publicerad 2007-11-07 18:37:04

Nu är jag ju inte mamma ännu, men vi som är mammor idag har det ju på många sätt svårare än våra egna mammor. Vi har både det dåliga samvetet för att vi inte hinner med att satsa på jobbet och vara jämställda och moderna + det dåliga samvetet för att vi jobbar och inte hinner vara med familjen på samma sätt som våra egna mammor.

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela