Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Föreläsning på LTU!

Publicerad 2008-11-20 09:34:35 i Lektionstips

Denna hade jag gått på om jag inte hade lektioner.... Men passa på ni andra!

(Hämtat från www.lulea.se)

Senast uppdaterad: 2008-11-18

Föreläsning i specialpedagogik 25 november

Luleå tekniska universitet inbjuder till kostnadsfri föreläsning i specialpedagogik kl. 13-15 i Aula Aurora. Föreläsningen handlar om "Inkludering - vad är det och vad vet vi?"   Föreläsare är Claes Nilholm, professor i pedagogik med inriktning mot specialpedagogik vid Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping.
 
Tid: Tisdag den 25 november 2008, kl. 13.00-15.00
Lokal: Aula Aurora, Luleå Tekniska Universitet 
 
Claes Nilholm är för närvarande engagerad i projektet "I demokratins marginaler - ett projekt om barn i problematiska skolsituationer" som finansieras av Vetenskapsrådet. Arbetet med elever i behov av särskilt stöd undersöks på tre nivåer: stat, kommun och skola.
Nilholm har också skrivit boken "Perspektiv på specialpedagogik" där han presenterar tre olika synsätt på specialpedagogik.
 
Nilholm kommer bl.a. att ta upp historik kring en skola för alla/inkludering och belysa själva begreppet inkludering. Han kommer även att prata om en undersökning av kommuners arbete med elever i behov av särskilt stöd liksom om inkludering och demokrati m.m.
 
 
Föreläsningen är kostnadsfri och ingen föranmälan krävs.

Information om föreläsningen på LTU:s webbplatslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

« Tillbaka Senast publicerad av: Carola Körberg

Kommentarer

Postat av: eva

Publicerad 2008-11-21 13:00:32

hoppas jag kan gå...har ju läst bok av Nilholm :-) tror till å me att han kanske finns me på examensarbetet.....mmm måste kolla de..puss

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela