Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Längtan...

Publicerad 2012-09-03 21:29:00 i Jag

...efter mina juveler var påtaglig idag. Jag var på en annan skola och vikarierade. Men det var nyttigt att se en ny miljö och träffa lite nya människor. Men imorgon får jag träffa dem igen, hurra! Vi ska på Teknikens Hus och ha lite värderingsövningar/samtal om utställningen.

Dagens tips
1) Kommunicera mera! Du som elev: Prata med läraren om du inte förstår/inte trivs/om du trivs/varför du trivs. Det är svårt för läraren att veta om du inte säger något. (Och säg det gärna till mig, du kan ju stanna kvar efter lektionen också. För att prata enskilt. Det gör mig glad. Kommunicera mera! (Jag frågade aldrig, de ångrar jag...)

Du som lärare: Dialogen är SUPERviktig. Monolog=ej fördelaktigt! (Ibland kommer jag på mig själv att stå och babbla på när jag inte har med mig eleverna. En klok vän sa till mig: "Den bästa läraren jag har haft var den som inte gick vidare förrän ALLA hade förstått").

Kommentarer

Postat av: sofie

Publicerad 2012-09-05 22:22:59

Teknikens var nice, vi måste åka dit fler gånger!:D

Svar: Det ska vi göra! Ni var så duktiga på att presentera och diskutera, ni fick mycket beröm av kollegorna! :)
Murjäkk

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela