Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Drama och teater = Hälsa!

Publicerad 2012-08-24 22:02:00 i Teater för tonåringar

Vi har ju en hälsoprofil på skolan och i Murjäkks ögon bidrar teater och drama till god hälsa!!

När jag har arbetat med dramaövningar i klasser på olika skolor har detta bidragit till bättre sammanhållning och mer tryggare grupper. Ibland hoppar jag också in och agerar sårad soldat. :) Det brukar vara uppskattat. Har ni testat "Mor jag är sårad" någon gång? :) SUPERKUL! Eleverna brukar verkligen leva sig in i rollerna. Vi testar olika filmgenrer fast agerar dem!

Jag har också sett de mest fantastiska förändringarna hos personer som inte vågat säga något till att de blivit riktigt framstående talare/aktörer. Att arbeta från en idé till en föreställning är ju en enorm individutvecklande process och det har jag fått se många gånger. STOLT!

Under hösten hoppas jag på att ha elevens val teater och ett gäng ungdomar som vill träna teater. Det skulle vara superkul! Sedan om de vill göra teater/revy/musikal eller bara övningar - det fixar vi tillsammans! :)

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela