Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Torsdag och fredag är jag på Igelkottens förskola (kooperativ). JIPPI!

Publicerad 2011-10-01 21:14:19 i Jag

"På Igelkotten har vi en lugn och trygg miljö där varje barn blir uppmärksammat.

Vi tar tillvara på barnens tillgångar och intressen, är nyfiken på deras tankar och utgår ifrån detta i verksamheten.

Hos oss har barnen stort inflytande över sin vardag, t ex får de välja när de är ute eller inne under dagen eller vilken aktivitet de vill jobba med.

Barnen har bl a gymnastik/rytmik, skridskor, utflykt, teater, ataljéarbeten, sångstund och olika aktiviteter utmanande för barnens alla åldrar".

Hämtat från:
http://www.lulea.se/gammelstadsunderbynranea/gammelstad/forskola/igelkottensforskolakooperativ/varforskola.4.25249d4c10fa6856c84800021632.html

Jag har vikarierat på många förskolor/skolor och den här måste jag specifikt lyfta fram. Här är det lugnt, inspirerande och mycket välkomnande att vara. Första dagen jag kom dit fick jag ett fint häfte om förskolan i min ena hand och en kaffekopp i den andra. Sedan blev jag ombedd att sätta mig ner och läsa vikariehäftet i lugn och ro för att sedan komma ut och träffa barnen. Tänk om jag kunde bli bemött på det sättet på alla ställen?! Oftast får jag fråga/leta mig fram till allt för alla är så upptagna med sitt. Det har blivit ett stressigt samhälle... så trist. Men nu får jag åka till "kottarna" och MYSA på torsdag. KUL!

Kommentarer

Kommentera inlägget

Publiceras ej

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela