Murjäkk

En dramaspecialiserad lärare för senare år med inriktningarna SO/SV

Hertsöskolan - 1 månad!

Publicerad 2011-11-30 19:00:09 i Jag

Sweet, jag har fått mitt första "längre" vik. Det är fr.o.m. igår tills skolan slutar. Jag lär mig massor och har mycket kvar att lära. Men åh så kuuul!

Blandad kompott!

Publicerad 2011-11-28 20:18:47 i Jag

Alltså vad jag får lära mig mycket om läraryrket, idag har jag vikarierat i spanska och engelska, imorgon och onsdag blir det musik och på torsdag hemkunskap.

Kunde inte gå och sova...

Publicerad 2011-11-22 22:15:44 i Jag

...åååh, jag har precis skickat in en jobbansökan. SÅÅÅÅ ivrig. Sitter och nattsuddar... HÅLL TUMMARNA!!! Måste sova NU!

Gradnätet och USA!

Publicerad 2011-11-22 21:07:46 i Jag

Imorgon ska jag undervisa om USA och gradnätet. Det blir hur roligt som helst. Idag har jag varit på Igelkottens förskola, vi har tagit en promenad i det kyliga men vackra vädret, ätit god mat och pysslat i ateljén. Det är skönt med variation och få vara ute med barnen på dagarna. Högstadieelever är knappt ute. Lite trist! Idag fick jag erbjudande om ett vik. i idrott i en vecka. Det är det längsta jag fått hittills, tyvärr han jag inte svara på det. Ons-torsdag är jag på tre olika ställen, ett okänt men de andra två - favoriter. Sweet!

Bemöta barn och ungdomar med olika problematik...

Publicerad 2011-11-18 14:00:22 i Jag

...det är en konst. Jag skulle kunna ge många tips från min egen vardag hur de kan göra i bemötandet. Så irriterad jag blir!!! "Skolan ska vara till för alla"...hrrrm jovisst. En del lärare kan tro att alla ska vara stöpta i samma form men alla är olika. Det värsta jag vet är när lärare skriker och gormar åt eleverna i skolan. Men alltså... det borde finnas mer fortbildning inom "socioemotionella svårigheter". Det är viktigt att vara bestämd men hålla på och sura och skrika?!? Nä tack! Kanske se över sin egen lärarroll? Hmmm....

I´m alive...

Publicerad 2011-11-18 08:50:07 i Jag

Alltså vilket roligt yrke. Jag är återkommande på ett begränsat antal skolor och det blir olika ställen nästan varje dag men nu börjar jag känna igen eleverna. Jag lär mig suuupermycket om både mig själv och yrket. Några saker som är mycket bra:
  • På ett högstadium har de en fantastisk "Vikariemapp". Alla lärare har gjort en egen mapp innehållandes schema, ritning över skolan, klasslistor och en allmän vikarieinformation. Så jag tara bara en mapp och får en nyckel av skolassistenten. Istället för att jaga en vaktmästare så har de en skolassistent som möter vikarien på morgonen. Det som är ett extra plus är att hon är SÅ glad och trevlig jämt. Det känns aldrig som att jag stör. Ibland kan skolassistenter ha det väldigt stressigt och det förstår jag också...
  • På en skola lämnar jag in nyckeln i en postlåda i ett låst rum - hur bra som helst. Då kan jag åka från skolan när jag är klar och då behöver jag inte leta vaktmästaren som ofta är på rymmen.
  • En del lärare delar glatt med sig av sina lektionsplaneringar och visar t.o.m var jag kan kopiera. Som julafton varje dag.
  • När det sker konflikter - inte kul att det händer men ju fler jag löser ju bättre jag blir på det. Det borde varit mer av detta på lärarutbildningen... Det bästa är när jag har tagit en konflikt med en elev och de sedan försöker "göra förlåt". (De söker kontakt, de ger teckningar, de hälsar ivrigt på mig o.s.v.) Då känner jag att jag har lyckats - de har accepterat mig och ångrat sig.

Om

Min profilbild

Murjäkk

Jag är en nybliven lärare som ser detta arbete som ett kall. Det roligaste jag vet är att umgås med barn och ungdomar! Vilka härliga dagar jag har! TACK!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela